БСП събра на дискусия млади хора от Кърджали и Хасково

Политика

В Кърджали се проведе публична младежка дискусия на програмния документ на левицата “Визия за България“. Младежкото обединение в БСП Кърджали събра не голям брой млади хора от Хасково и Кърджали, сред които юристи, инженери, икономисти, историци, педагози да дискутират политики за бъдещото развитие на страната залегнали в проекта за визия. Гости на събитието бяха народните представители Александър Симов, Крум Зарков, проф. Иво Христов, Явор Божанков.

Повече от два часа продължи дискусията в която депутатите изложиха своите виждания около проекта на БСП. Като основни проблеми младежите посочиха демографския срив, обезлюдяването, особено в малките населени места, постоянната миграция на населението по посока вътрешността на страната и чужбина, с цел търсене на работа, ниското заплащане, поради което висок процент от младите търсят препитание в чужбина и се насочват към по-големите градове.

Поставен бе въпроса за търсене стъпки за преодоляване неграмотността сред  голяма част от населението, както и да бъде изведен  като приоритет професионализмът при избора на експертни кадри. Подкрепа за малкия и среден бизнес, повече инвестиции в туризма, повече средства за културата и науката бяха сред останалите предложения по време на дискусията. Всички мнения и препоръки ще бъдат обобщени и включени в предложенията на Младежкото обединение в БСП за допълнение на  проекта „Визия за България”.