Ученици от електрониката се завърнаха от обмяна на опит в Латвия

Водещи, Общество

От посещение в Латвия се завърнаха  възпитаниците на електрониката – Дженгиз Ибрам от 12 „б“ клас и Венцислав Иванов от 10 „в“ клас. Визитата в бившата съветска република е  по проект „Wir lernen gesund zu leben!”, секторна програма «Коменски». В гр. Огре  бе срещата с  партньорски училища от Австрия, Естония, Италия, Латвия, Литва, Полша и Турция. Ученици от различни краища на света  беседваха  по темата «Здраве и навиците в семейството». 

Представителите на кърджалийското школо бяха подготвили презентации и филм, отразяващи инициатива за обновяване на училищната среда, в която се включват  родители, ученици и учители. Всички партньорски училища обмениха фотографии, онагледяващи  изпълнените  дейности  на т.нар. «Зелен клас», което в ПГ по електротехника и електроника бе обвързано по предложение на учениците с построяването на спортни съоръжения  в двора на училището – лостове, успоредка и шведска стена. 

Срещата приключи със заключителна дискусия, на която беше оценена съвместната работа на партньорите в Латвия. Бяха връчени сертификати за участие на всички представители на партньорските организации. Набелязани бяха и предстоящите дейности по проекта, свързани със следващия етап, които ще бъдат представени през м. май в гр. Ескишехир, Турция.

Арда нюз