ДПС се готви за политически репресии на местния вот

От парламентарната трибуна днес Лютви Местан заяви, че ДПС няма да допусне зад паравана на борба с престъпността и корупцията да бъдат политически репресирани възможни знакови и силни кандидати на други партии извън управляващото мнозинство на местния вот, предаде БТА.

Местан се обяви против „повсеместната и безконтролната употреба на СРС, с което се гази в личния свят, освен на престъпниците, и на абсолютно невинни коректни граждани“.

Заместник-председателят на ДПС пожела на правителството да включи в календара си тази година влизането на България в Шенген.

„Тази година ще бъде знакова на политически събития“, смята заместник-председателят на ДПС.

По думите му предстоящите местен и президентски вот са значими не просто предвид това кой ще ги спечели, а дали изходът на вота ще представи актуализирана визия за развитието на страната, която да бъде реализирана от едно реформаторско управляващо мнозинство, а не непременно от управляващо реформаторско мнозинство.

Той прогнозира, че политическата 2011 г. може да роди реформаторска алтернатива, която ще продуцира актуализирана визия за развитието на страната. „Дали тази алтернатива ще бъде дясна или лява, зависи от адекватността на десния или левия субект“, отбеляза Местан.

Според Местан 2011 г. би била успешна, когато гражданите се почувстват едновременно сигурни и свободни, когато кризата е приключила не като „заклинание“ на финансовия министър Симеон Дянков, а като реално състояние на икономиката и финансите.