Юношите на България по волейбол се класираха за Евро 2011 с двама славейковци в състава си

Георги Топалов от ХІа клас и Красимир Георгиев от ІХг клас на СОУ „Петко Рачов Славейков“ играха в националния отбор по волейбол – юноши младша възраст, за победата над Хърватия и класирането на отбора за Европейското първенство 2011 г. Победата осигури на Лъвчетата класиране на едно от първите две места в квалификационна група D.

Красимир Георгиев

Младите кърджалийски надежди Георги Топалов и Красимир Георгиев са състезатели на волейболен клуб „Арда“ – Кърджали. В националния отбор са от есента на миналата година, като наставникът Виктор Карагьозов им гласува заслужено доверие.

Милко Багдасаров, президент на ВК „Арда“ и директор на СОУ „П. Р. Славейков“ и старши треньорът на кърджалийския тим Иван Халачев разказват емоционално в качеството си на преки наблюдатели на волейболната среща, с която България се класира за Европейското първенство.

Георги Топалов

Двамата са изключително доволни от играта и горди от достойното представяне на възпитаниците си, допринесли в значителна степен за победата на националния отбор.

Георги и Красимир продължават подготовката си за еврофиналите, които ще се проведат през месец април в гр. Алания, Турция.