Търсят най-добрите пътепис и снимка за конкурса „Източните Родопи – вкуси дивата природа”

Остава седмица до крайния срок на конкурса (1 октомври 2012) за най-интересния пътепис и най-хубавата фотография от Източните Родопи, организиран от проекта „Новото тракийско злато”. Темата и на двете състезания е „Източни Родопи – вкуси дивата природа”.

Пътеписите и фотографиите трябва да представят по един от трите елемента на проекта „Новото тракийско злато” – дива природа, екотуризъм или биоземеделие.

Пътеписът трябва да е на български език, в размер до 4 000 знака и илюстриран с най-малко три и най-много пет фотографии (минимален размер 1000 пиксела по дългата страна).

В конкурса за фотографии три е максималният брой кадри, с които може да участва един автор. Всеки кадър трябва да е с минимален размер 1000 пиксела по дългата страна и в jpg- формат.

Наградите за победителите са:

За пътепис:

уикенд за двама в Ивайловград

За фотография:

уикенд за двама в дивечовъдното стопанство “Студен кладенец”

Пътеписите и фотографиите на отличените на второ и трето място участници ще бъдат наградени с биологични продукти от Източните Родопи.

Срокът за изпращането на пътеписите и фотографиите е 1 октомври 2012. Изпращайте на: office@newthraciangold.com.

Отличените пътеписи и фотографии ще бъдат публикувани на сайта на проекта: www.newthraciangold.eu. Снимките ще бъдат използвани в календар на „Новото тракийско злато“ за 2013 година, както и за други материали по проекта, популяризиращи района на Източните Родопи.

Това е второто издание на конкурса „Източни Родопи – вкуси дивата природа”.

Вижте тук за победителите в първото издание

Арда нюз