Волейбол: Арда загуби изненадващо от Калиакра

Калиакра Каварна победи с 3:0 (25:23, 25:15, 25:23) гейма Арда Кърджали в среща от десетия кръг на Суперлигата по волейбол за мъже. Това е едва втора победа за възпитаниците на треньора Петър Дочев в първенството.

Тимът от Каварна започна колебливо мача, но след първото техническо прекъсване се върна в играта, взе инициативата и не я изпусна до края на гейма.

Възпитаниците на Петър Дочев стартираха добре във втората част и със сърцата игра в нападение и защита я затвориха с пет точки разлика. В третия гейм отборът на Арда водеше в резултата до второто техническо прекъсване. Каварненци обаче се мобилизираха и изравниха – 20:20. После те не сгрешиха и завършиха гейма при резултат 25:23.

След срещата треньорът на Калиакра Петър Дочев заяви: „Доволен съм от победата. Единственото, за което може да съжаляваме е, че дълго я чакахме. В крайна сметка обаче показахме, че може да играем волейбол и сме в състояние да се изправим срещу сериозни съперници със сериозна игра и в крайна сметка да се поздравим с успех.“