Концерти, изложби и спорт ще съпътстват 15-ата среща на момчилградчани

Изключително наситена програма с концерти, изложби и спортни прояви ще съпътства 15-ата международна среща на момчилградчани „Момчилград винаги в сърцето ми“. Тя ще се проведе в дните между 22 и 27 юли и се очаква за нея да пристигнат хиляди хора, родени или свързани с Момчилград. Международната среща стартира на 22 юли с любителски турнир по пейнтбол, който ще се проведе край село Груево от 15 часа. От 17 часа в градския парк „Нури Адалъ“ ще бъде открита фотоизложбата на Тенчо Петков „Родопско-морски срещи с природата“. Час по-късно пак в парка ще бъде представен щанд „Дивата природа на Източните Родопи“ на фондация „По-диви Родопи“.
В 18,30 ч. в балканска библиотека „Иляз Ходжа“ ще бъде даден старт на турнир по шахмат. Вечерта ще завърши с концерт на една от най-популярните български рок групи Б. Т. Р. Те ще пеят за жителите и гостите на Момчилград“ от 20 часа в градския парк „Нури Адалъ“.
Във втория ден на международната среща се състои турнир по спортна стрелба. Той ще се проведе на стрелбището край село Прогрес от 8,30 ч. В 15 ч. в кафе „Пилето“ ще бъде даден старт на турнир по Окей. За доброто настроение ще се погрижи нашумялата рап група „Скандау“, която ще изнесе концерт в градския парк от 20 ч.
В сряда от 14 ч. в кафе „Орхи“ ще се проведе турнир по спортен бридж. От 19 ч. в градския парк ще бъде открита изложба на занаятите и изкуствата под надслов „Писмо от Балканите“. Проявата се организира от Егейския университет в гр. Измир, Турция.
Традиционната Балканска вечер ще започне от 20 ч., когато музикална програма ще изнесе женски хор към община Зейтинбурну, Турция.
Четвъртият ден от международната среща ще започне с турнир по тенис на маса от 9 ч. в спортната зала „Родопи“. От 18 часа ще се проведе вечер, посветена на децата на Момчилград. Неин организатор е пътуващ фестивал „Лятно театро“. Най-малките момчилградчани ще могат да се включат в арт работилница „Кукли от фермата“, да видят интерактивна изложба „Дигитално мастило“, а също и шоу със сапунени балони „Балон като слон“. Организаторите обещават още много забавления и игри като фейс арт – рисуване върху лица. От 18,30 часа представители на Егейския университет в гр. Измир, Турция ще представят традиционни занаяти „От традициите към бъдещето“. Вечерта ще завърши с музикална програма, която талантливи деца на Момчилград ще изнесат от 20 ч. в градския парк.
В петък програмата включва демонстративна футболна среща на ветераните от „Родопи 1935“. Тя ще започне от 19 ч. на стадион „Хасан Семерджи“.
От 19,30 ч. в залата на читалище „Нов живот“ ще пее световноизвестната джаз изпълнителка Йълдъз Ибрахимова. Заедно с нея на сцената ще излезе композиторът, пианист и аранжор Живко Петров.
В последният ден на международната среща ще се проведе третия Трети парад на ретро автомобили „Момчилград“. Стартът му ще бъде даден от 10 ч. в градския парк. Парадът ще завърши с обиколка на класическите автомобили по улиците на Момчилград.
Заключителният концерт, с който ще завърши 15-ата международна среща на момчилградчани „Момчилград винаги в сърцето ми“ ще започне от 20 ч. на стадион „Хасан Семерджи“. Първо на сцената ще се качи една от най-обичаните български поп-фолк изпълнителки – Анелия. След нея за жителите и гостите на Момчилград ще пее известният турски певец Челик.