Двама пострадаха леко при катастрофи


Три са пътнотранспортните произшествия в областта с двама леко пострадали. Около 11 часа в Кърджали 52-годишен с лек автомобил „Форд“ ударил 46-годишен пешеходец. Пострадалият е бил прегледан от спешни медици и освободен. Тестът на водача за алкохол е с отрицателен резултат. Произшествието е обработено по административен ред с акт по ЗДвП.
Около 8 часа по пътя от село Аврен към Крумовград 29-годишна с „Ауди“ загубила контрол над управлението, колата напуснала пътното платно и се ударила в дърво. Водачката е била прегледана във Филиала на спешна помощ в Крумовград, транспортирана до МБАЛ „Атанас Дафовски“ и след изследвания освободена. Направеният тест за алкохол с техническо средство е с отрицателен резултат. Съставен е акт по ЗДвП.
Около 8,30 часа на главния път в района на село Черна скала 20-годишен водач на „Алфа Ромео“ загубил контрол над управлението на мокър участък, колата навлязла в лентата за насрещно движение и се блъснала в мантинела. Тестът за алкохол е с отрицателен резултат. Съставен е акт по ЗДвП. Екип на РСПБЗН-Кърджали обезопасил и преместил автомобила.