Ресми Мурад встъпи в длъжност като областен управител

Ресми Мурад встъпи в длъжност като областен управител на област Кърджали. Това стана на церемония в сградата на областна администрация. Новият областен управител беше представен от досегашния Никола Чанев. За първи път нямаше сдаване и приемане на властта, защото Чанев остава в редиците на държавната администрация като заместник областен управител.
„За мен е чест и удоволствие да предам щафетата на политик с такъв огромен опит. С три мандата като кмет, областен председател на водещата партия в региона и втора сила в страната. Сигурен съм, че той ще надгради постигнатото. Дал съм всичко от себе си животът на съгражданите ни да е по-добър. Но и все още им дължим много“, заяви Никола Чанев. Той каза още, че оставя на наследника си една работеща и модерна администрация с професионалисти.
„Кърджали винаги е бил пример за толерантност, добросъседство и отлични взаимоотношения между хората, независимо от тения етнос или религия. Този модел на добри отношения ще го пренесем на ниво управление. Тук няма предаване на властта, защото ще работим в екип с Никола Чанев. Ще се възползвам от неговия опит“, заяви Ресми Мурад. Той допълни, че регионалната власт е с ограничени правомощия, но може да бъде добър посредник между местното и централно управление.
„Ще положим всички усилия заедно да търсим решения на въпросите, които са залегнали в дневния ред на жителите на областта“, каза още Ресми Мурад. От думите му стана ясно, че сред основните му приоритети ще бъде изграждането на околовръстен път на Кърджали. Ресми Мурад смята да се заеме и с наболелия проблем в летните месеци – безводието. Новият областен управите смята да проведе среща с кметовете в областта, за да бъдат коментирани приоритетните въпроси за решаване.
Ресми Мурад получи като подарък от Никола Чанев реплика на Търновската конституция. В края а цереНикола Чанев става негов заместник, а преди размяната на кабинетите, Чанев му подари реплика на Конституцията на България.
„Конституцията винаги трябва да бъде водеща в нашите действия“, заяви новият областен управител.