Шишеяд в двора на „Славейков“


„С удоволствие Ви съобщаваме, че след оценка за изключителното представяне на участниците в инициативата на сдружение BG Бъди активен “ДЕН НА РЕЦИКЛИРАНЕТО 2024”, СУ „П. Р. Славейков“, гр. Кърджали, печели титлата “Герой на рециклирането” и получава във вид на дарение един брой „Шишеяд“® и включване в кампанията ни „Искам да съм полезен… Рециклирай ме!“.
С това започва писмото, адресирано до директора на СУ „П. Р. Славейков“ Милко Багдасаров и ръководителя на клуб ЕКО УПКО Янислава Парнарова.
Жълтият шишеяд е вече монтиран до детската площадка в двора на училището. Училището стана „Герой на рециклирането“ благодарение на събраното от всички славейковци количество от 600 килограма пластмасови бутилки и капачки и 100 килограма кенчета.
Координатор и изпълнител на цялата дейност по събирането всяка година е клуб ЕКО УПКО, в който членуват активни гимназисти.
“С поставения „Шишеяд“® се присъединяваме към кампанията на сдружение BG Бъди активен “Искам да съм полезен… Рециклирай ме!“, заявяват младите славейковски еколози.