300 състезатели от 3 континента се включиха в ултрамаратон „Родо рок“

Близо 300 състезатели от 10 държави на три континента – Европа, Азия и Америка се включиха в първия по рода си ултрамаратон „Родо рок“, организиран от Община Момчилград в събота. В проявата се включиха професионалисти, любители и дори деца. Трасетата, по които бягаха маратонците бяха с дължина 9, 23 и 53 километра. Имаше и две дисциплини само за деца.
Големият победител в ултрамаратона стана Васил Атанасов. Той пробяга най-дългото трасе за 5 часа, 36 минути и 22 секунди. При жените на дистанция 53 километра първа стана румънката Адриана Койакару. Тя успя да преодолее трасето за 6 часа 11 минути и 38 секунди.
Победителите бяха посрещнати с много овации на финала. Специален поздрав към тях и към всички участници отправи кметът на община Момчилград Илкнур Кязим.
„Щастливи сме, че сме домакини на една надпревара, която е истинско предизвикателство. Надявам се сте успели да се насладите на уникалната природа и забележителностите на общината ни. Винаги сте добре дошли отново тук, ние ви очакваме“, заяви Илкнур Кязим.