Още една сбъдната мечта на джебелчани

Поредната придобивка с изключително съвременна и европейска визия – това е новият градски парк с площ от 3876 кв. м., разположен в центъра на Джебел. С официална церемония в празничния 19 май бе обявено сбъдването на още една мечта на джебелчани за повече публични пространства за отдих в „зеления град“.

Пред джебелчани и гостите на града лентата прерязаха кметът на общината Неджми Али, председателят на Общинския съвет Сейфи Мехмедали и гостите – съпредседателят на ДПС доц. д-р Джевдет Чакъров и генералният консул на Република Турция в Пловдив Корхан Кюнгерю.

„За мен е истинско удоволствие да направим заедно откриването на този парк  „Миниатюр“. Джебел вече се превръща в бутиково градче. Предстои ни обаче още много работа. Надявам се до следващия 19-ти май да сме получили необходимото финансиране и да завършим втория етап от изграждането му, заяви кметът Неджми Али.

За комфорта и уюта на посещаващите парка е подменена настилката на алейната мрежа – централната алея е разширена, положени са нови плочи и тактилни ивици.

Осветлението съответства на оформлението на парковото пространство и на съвременните изисквания за енергоефективност на осветителите обогатен с нови декоративни видове тревиста и храстова растителност. За поддържане на свежия вид на зелените площи е изградена автоматизирана поливна система, която се управлява от най-съвременен модел безжичен радиопрограматор-предавател.

В новоизградената детска площадка са поставени различни люлки и съоръжения за игра. Синтетична ударопоглъщаща настилка гарантира безопасни забавления. Монтирани са светещо рекламно пано и стоянки за велосипеди. Новият фонтан е с положен естествен камък по страници и чела. Въведена е система за автоматично доливане и преливане. За създаване на водни ефекти са конструирани 9 дюзи с LED осветление.

Арда нюз