Учениците от Черноочене честваха Денят на детската книга


Училищата на територията на община Черноочене и тази година активно се включиха в честването на 2-ри април – Денят на детската книга. В последният ден преди пролетната ваканция малките възпитаници от различните класове на училищата и детските градини в селата Черноочене, Комунига, Габрово, Лясково, Минзухар и Паничково посетиха библиотеките в тези населените места.
В Средно училище „Христо Смирненски“ село Черноочене учениците четоха произведения от датският писател Ханс Кристиан Андерсен, подариха си книги, посетиха библиотеката и гледаха презентация „Какво ни дават книгите „.
Целта е приобщаване на децата към света на книгите, възпитаване любов към четенето, преодоляване проблемите с неграмотността. Книгите все още са най-тихите и най-верните приятели на децата, те са най-откритите и най-мъдрите съветници, подчертават учителите.
На 2 април светът отбелязва Международния ден на детската книга. Инициативата се чества във всички страни и има над 50-годишна история. Датата съвсем не е избрана случайно. На 2 април преди 1805 години в Одензе се ражда датският писател Ханс Кристиан Андерсен.
Исмет ИСМАИЛ