Проблеми с решенията на ТЕЛК и служебните адресни регистрации поставиха момчилградчани пред депутата Байрам Байрам


Бавените с години решения на ТЕЛК и проблеми с дерегистрацията на български граждани бяха сред проблемите, поставени пред народния представител от ДПС Байрам Байрам по време на приемния му ден в Момчилград. Жители на общината се жалваха пред депутата, че чакат за медицински експертизи от 2022 година.
„Проблемът ще бъде разрешен скоро, защото с подкрепата на ДПС бяха приети промени в законодателството и предстои допълнителни ТЕЛК-комисии да бъдат разкрити не само в областните болници, а и в по малките, включително и в тази в Момчилград“, заяви Байрам Байрам. Той обясни, че когато влязат в сила измененията на закона заявленията ще бъдат разпределяни електронно на случаен принцип между комисиите от различните болници в страната. Друга важна промяна е, че вече няма да има нужда подалия искане за медицинска експертиза да присъства лично, а само да подаде документи.
„Ще бъде разрешен и проблемът със служебните адресни регистрации, които до момента са само в София и създаваха проблеми не само на хората, а и на институциите. Това също беше част от свършеното от депутатите в 49-ото Народно събрание, заяви депутатът от ДПС. Той поясни, че след влизането в сила на измененията служебен адрес вече ще има на територията на всяка една община, като ще бъде определен един служебен адрес на който ще се регистрират граждани, на които са заличени адресните регистрации.
На срещата присъстваха кметът на община Момчилград Илкнур Кязим, общинският лидер на ДПС и председател на ОбС – Момчилград Ерсин Юмер и председателят на младежката организация на ДПС Ерсин Сунай.