Учениците от клуб „Историкон“ с успехи в два национални конкурса


Поморие и Разград станаха поредните места, където ученици от СУ „Васил Левски“ – Крумовград пожънаха успехи. През март станаха ясни резултатите от два национални конкурса – Национален конкурс „Да погледнем на България с очите на Вазов“, организиран от СУ „Иван Вазов“, Поморие и община Поморие, и XII Национален ученически журналистически конкурс „Григор Попов“, организиран от ЦПЛР-ЦУНТ Разград. Учениците от клуб „Историкон“ участваха активно и в двата конкурса и резултатите не закъсняха. Аделина Кючукова от IXв клас, профил „Обществени науки“ е класирана на трето място в Национален конкурс „Да погледнем на България с очите на Вазов“ в категорията за фотография.
Росица Боянова от VIIIв клас, профил „Обществени науки“, е класирана на трето място в и XII Национален ученически журналистически конкурс „Григор Попов“ в категорията за интервю, възрастова група V-VIII клас. В същия конкурс Аделина Кючукова получава поощрителна награда за своя пътепис.
Това е поредното признание за клуб „Историкон“, който през последните години пожъна много успехи. Уверени сме, че и в бъдеще учениците ще продължат да прославят името на клуба и училището.