Йовковци с Фашинг карнавал

Учениците от СУ „Йордан Йовков” отпразнуваха за пореден път немския празник „Фашинг“, носещ наименованието „Фашинг в моето училище”. Мероприятието се организира от преподавателите по немски език госпожа Станислава Иванова и госпожа Златка Куклева и учениците, изучаващи немски език.

Гости на празника бяха госпожа Йоана Ташева – старши експерт по чуждоезиково обучение и по майчин език, госпожа Николина Иванова – старши експерт по предучилищно образование, госпожа Людмила Чаушева – директор на СУ „Йордан Йовков“, господин Стоян Георгиев – заместник-директор по учебната дейност и председателят на родителския актив госпожа Петя Зенгин.

През целия ден, по време на междучасията,  из коридорите на училището дефилираха ученици, маскирани като вещици, феи, Пипи Дългото чорапче, Алиса, Мини Маус, Афродита, Зоро, Снежанка, калинки, клоуни, нинджи, ангели и дяволи, лекари и  войници, които заредиха малки и големи с пролетно настроение.

Празничното тържество, под мотото „Зимата си отива! Време е за карнавал!”, започна в 14:00 часа с реч на немски и български език.  Публиката беше очарована от невероятния хип-хоп танц на учениците от начален етап, с ръководител госпожа Росица Христова. Учениците потопиха зрителите в невероятната атмосфера на това грандиозно събитие, като ги запознаха с интересни факти, свързани с историята и традицията на карнавала в Германия. За доброто настроение на присъстващите допринесе и невероятната фашинг-музика, а изпълнението на забавната немска песен „Meine Oma fährt im Hühnerstall Motorrad“ изпълни следобеда с много положителни емоции и смях.

Кулминацията на тържеството бе награждаването на участниците с  най-красиви и необикновени костюми. Председателят на журито – госпожа Людмила Чаушева, награди най-интересните и нестандартни костюми на участниците и им връчи  грамоти и награди.

Арда нюз