Състезател на СКТМ „Юнак“ от Ардино стана вицешампион на Световната купа по тенис на маса в Панагюрище

Състезателките на СКТМ „Юнак“ (Ардино) Сиделя Мутлу и Цветелина Георгиева се представиха отлично във второто издание на Световната купа по тенис на маса – WTT Yоuth Contender за деца и юноши от 9 до 19 години в Панагюрище. В надпреварата, която се проведе в зала „АренаАсарел“ взеха участие над 240 състезатели от 25 страни.

Сиделя Мутлу спечели сребро при смесените двойки до 19 години в тандем с Мирослав Шмидт („Комфорт“-Варна). Във финалната среща те отстъпиха на двойката Тиаго Абиодум (Португалия) и Бианга Мей Росу от Румъния. В същата дисциплина с бронзовите медали се окичи двойката Цветелина Георгиева и Йоан Величков.

В индивидуалната надпревара Сиделя Мутлу спечели две победи, но загуби на четвъртфиналите от състезателка от Португалия. Драматично отпадна и Цветелина Георгиева. Тя поведе с 2:1, но загуби от румънката A. Tеглас с 2:3 гейма.

Зад представянето на всяко едно от тях обаче стоят хора, на чиито труд също трябва да се отдаде заслуженото. Това са тримата национални треньори, сред които е и наставникът на СКТМ „Юнак“ Бейхан Емин.

Гюнер ШЮКРИ