Даниела Петрова: Община Кърджали спира събирането на вземания чрез ЧСИ

Община Кърджали спира събирането на вземанията си от влезли в законна сила фишове и глоби за извършени административни нарушения на територията на община Кърджали чрез частни съдебни изпълнители. Това обяви в профила си във Фейсбук общинската съветничка Даниела Петрова. В публикацията си тя обяснява, че в началото на тази година до нея са постъпили голям брой сигнали от граждани, срещу които община Кърджали е образувала изпълнителни дела за неплатени глоби при частни съдебни изпълнители. Даниела Петрова е предложила тази практика да отпадне. В отговор на общинската съветничка кметът на общината Ерол Мюмюн твърди, че е спрано събирането на влезли в сила фишове и глоби чрез частни съдебни изпълнители. В отговорът се казва още, че на направените от общинската съветничка предложения ще бъде извършен обстоен анализ и ще се търси на-благоприятното решение в рамките на закона.
„Вярвам, че именно по тoзи начин, в по- голяма степен, е възможно изпълнението на заложените в наскоро приетия общински бюджет приходи в размер на 100 хиляди лева от глоби и санкции.
Това не означава, че нe трябва да си плащаме глобите! А, да ни направи по- отговорни към правилата и задълженията ни като граждани на нашата Община“, пише още Даниела Петрова.