Ученици почетоха Апостола с поетичен рецитал

По повод 151 години от гибелта на Апостола на  свободата, с различни инициативи  децата, учениците и учителите  от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – гр. Кърджали тържествено отдадоха почит пред святото дело на Дякона.

Възпитаниците  на училището изразиха желание да рисуват неговия портрет, изработиха картички и табла.

Друга дейност, която вдъхнови любознателните ученици е творческата задача „Ако днес срещна Левски, бих го попитал/а…“.

„Нивга не ще те забравим, Апостоле!“- това мото обедини  всички деца и ученици от училището.

Направиха  постери, свързани с живота и делото на този велик българин.

Изгледаха презентация, посветена на живота и делото на Апостола на свободата, участваха във викторина под формата на игра, като целта бе да покажат какво са научили. Вдъхновени от най-яркия герой на нашата история, учениците  изработиха ръчно свои книжки в чест на Левски.

Учениците бяха подготвили специален кът със табла, снимки и документи, посветени на делото на Апостола на Свободата- човекът, който даде живота си за своята родина, чийто постъпки и до днес учат на родолюбие и саможертва.

На 19 февруари в актовата зала  на училището  учениците от вторите класове заедно с техните учители  М. Рушанова,  Н. Делчева, П. Митрева, Г. Юзеир, В. Бошева и Т. Хубенова с песни и стихотворения изразиха своята признателност към Апостола на свободата Васил Левски.

Стиховете докоснаха сърцата на присъстващите, пред тях се изправяше като жив образът на Дякона- пословично скромен и справедлив , без капчица завист и властолюбие, силен по дух и воля за победа.

Човекът, който даде живота си за своята родина, чийто постъпки и до днес учат на родолюбие и саможертва.

Нека бъдем достойни негови последователи. Нека бъдем добри българи!

Поклон пред паметта и делото на Апостола на свободата Васил Левски!