Ремонтират пътя за Нановица през 2025 г. след питане на депутати от ДПС

Цялостен ремонт на пътя от Момчилград до селата Равен, Нановица и Гургулица ще бъде извършен през 2025 година. Това обяви по време на приемната си в Момчилград депутатът от ДПС Елван Гюркаш. Пътят, който от години е в окаяно състояние, се ползва от над 3 500 души, живеещи в района и осигурява достъп до най-атрактивните туристически обекти на територията на общината.
„През годините многократно сме внасяли в МРРБ искания за ремонт на участъка, но това така и не се случи“, обясни кметът на община Момчилград Илкнур Кязим.
Депутатът Елван Гюркаш и колегите й от ПГ ДПС също се ангажираха с проблема и внесоха питане към министъра на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков. От отговора му стана ясно, че в инвестиционната програма на АПИ са предвидени средства за възлагане за проектиране и изготвяне на технически проект за ремонт на цялото трасе. Обществената поръчка за това ще бъде обявена след средата на 2024 година, за да могат същинските строителни дейности да се случат през 2025 година. А дотогава ще се полагат грижи за този път доколкото, разбира се това е възможно, чрез текущи ремонти, стана ясно от отговора на министър Цеков.
„Надявам се, че държавата най-после ще изпълни ангажимента, който има и жителите на ощетените села след толкова години най-после ще пътуват по нормален път. Депутатите от ПГ на ДПС със сигурност ще проследим действията на АПИ както за обявяване на процедурите, така и какви грижи ще полага за пътя през следващата година“, заяви Елван Гюркаш
пред кметовете и жители на засегнатите населени места.
На срещите присъстваха още председателят на ДПС в Момчилград Ерсин Юмер, кметове и жители от района.