Кметът на Ардино Изет Шабан проведе среща с кмета на побратимената община Нилюфер Тургай Ердем

Общество

Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан проведе работна среща с кмета на побратимената турска община Нилюфер в Бурса Тургай Ердем. Визитата бе в рамките на тридневно посещение в южната ни съседка по повод традиционната вечер на ардинци в Бурса.
Деловата среща между двамата общински кметове протече в изключително приятелски дух. Обсъдени бяха много теми свързани с развитието на двустранните взаимоотношения в различни сфери, както и актуални проблеми касаещи изселническата общност. Двамата изразиха готовност за надграждане и разширяване на сътрудничеството в сферата на културата, туризма, спорта.
Кметът Изет Шабан благодари на домакините за топлото посрещане. „Винаги сме имали отлични контакти с община Нилюфер. Имаме реализирани съвместни проекти и се надяваме да продължим ползотворното си сътрудничество и в бъдеще”, заяви Изет Шабан.
В рамките на визитата си в Бурса, кметът инж. Изет Шабан проведе среща и със зам.- председателя на управителния съвет на Асоциация на балканските румелийки индустриалци и бизнесмени „Балкантюрксиад“ Сюлейман Инан, както и с председателят на фирма „Нил-Бел“ към община Нилюфер Наджи Кале. Кметът Изет Шабан пoкани представителите на
„Балкантюрксиад“ да инвестират в Ардино. Той дари на зам.-председателите на „Балкантюрксиад“ картина с изглед от Дяволския мост.
На срещите присъстваха още председателят на общинския съвет Сезгин Байрям, председателят на Общинския съвет на ДПС Шахин Байрамов, зам.-кметът Неджми Мюмюнходжов. Тук бе и председателят на Сдружението за културно сътрудничество „Егридерелилер“ в Бурса Юксел Юртсевер.
Гюнер ШЮКРИ

Вашият коментар