Сейрула и Жулиде от „Славейков“ стипендианти на АФБ

Без категория, Общество

Единадесетокласничката Жулиде Муталибова и десетокласникът Сейрула Лютви от СУ „Петко Рачов Славейков“ са в списъка на одобрени стипендианти на Американската фондация на България за отлични постижения в област „Езици и хуманитарни науки“ по програма „Ученически стипендии“. Изявените славейковци получават признание за многобройните си постижения и изяви, отличния успех и активността си.
Сейрула зае първо място с националния отбор на ниво B2 на първото издание на Международната олимпиада по английски език в Букурещ, Румъния. Освен това е избран за младежки делегат на България в рамките на 10-ия цикъл на Диалога на ЕС по въпросите за младежта. Като такъв само преди дни организира младежка консултация в СУ „П. Р. Славейков“ с експерти от Националния младежки форум. Сейрула се класира и на престижното 4-то място на националния кръг на олимпиадата по английски език, както и на първо място на чуждоезиковото състезание на „Аз мога – тук и сега“ в Девин. Това са само част от постиженията, дали основание за стипендията.
Жулиде Муталибова е носител на многобройни национални награди в областта на литературата и журналистиката. Три поредни години се класира на национален кръг на олимпиадата по български език и литература. През последните четири години е неизменен участник и лауреат на Ученическата сесия на Българската академия на науките за научноизследователски проекти.
Ръководството на СУ „Петко Рачов Славейков“ поздравява двамата стипендианти на АФБ и им пожелава през следващата учебна година отново да получат това признание.
Американска фондация за България дава стипендии на ученици с отлични постижения и изявени интереси по математика, природни науки, чужди езици и изкуства. Стипендиите са за 10 месеца за учебната 2023/2024 година на стойност 900 лв. 

Училищните ръководства класират по успех и постижения първите 5 ученици от училището, чиито документи изпращат на Американска фондация за България. Кандидатурите на учениците се разглеждат от комисия, която решава кои ученици да получат стипендии.

Арда нюз

Вашият коментар