Ерол Мюмюн връчи Купите на кмета на Кърджали на най -добрите ловци и рибари

Без категория, Водещи, Общество

На специална церемония, Ерол Мюмюн връчи Купите на кмета на Кърджали за „Най-добър ловец“ и „Най-добър риболовец“ за сезон 2023/2024 година. Най-добър риболовец на сезона стана Исмет Садък от село Пенево, а най-добър ловец – Гюлюстан Ибрям от ЛРД – Боровица. Освен купите те получиха и предметни награди.

„Скъпи ловци, скъпи риболовци, за мен е чест и истинска радост да бъда сред вас, да имам възможността да наградя най-добрия ловец и най-добрия риболовец“, каза кметът на Кърджали пред над 500 ловци и риболовци, събрали се на тържествената вечеринка в ресторант „Арпезос“. Той ги поздрави с успешно приключилия сезон. Кметът им благодари затова, че повече от 100 години успяват да съхранят една добра традиция-да бъдат все така заедно и да се грижат за популацията на дивеча.

„Уверих председателя на ЛРС – Кърджали Васил Дончев, че няма да има пречки от страна на общината за издаването на разрешително за строеж на стрелбище в Кърджали“, посочи кметът. За идеята да бъде построено най-модерното стрелбище в областта, Дончев сподели пред колегите си от Сдружението. Изключително добър ловен сезон бе отчетен тази година. През сезон 2023-2024г. отстреляните диви свине са 533, чакали-215, лисици – 325, 44 елени лопатари. Ловците и риболовците от ЛРС – Кърджали имат завоювани над 20 златни медала само за отстрел на дива свиня. Гости на традиционната вечеринка бяха председателят на Националното сдружение на ловците и риболовците в България – инж. Васил Василев, областният управител Никола Чанев, кметът на Черноочене Айджан Ахмед, директори на Държавни горски стопанства, председатели на Ловно-рибарски сдружения от областта и други.

Арда нюз

Вашият коментар