Арда завърши контролите с победа над руснаци

Спорт

Арда победи Рубин (Казан) с 2:1 в контролна среща в Турция. Двата тима си спретнаха интересен двубой, в който и трите попадения паднаха през първата част. Тонислав Йорданов (30’, 38’) беше точен на два пъти за кърджалийския тим, а Грицаенко вкара за руснаците (42’). През второто полувреме Рубин владееше изцяло инициативата и натисна българския тим, но момчетата на Александър Тунчев се справиха с атаките на противника и запазиха своя аванс.
Двубоят започна без особено интересни положения през първите минути. Момчетата на Тунчев на няколко пъти се доближиха до наказателното поле на руснаците, но така и не успяха да създадат опасно положение.
В 26-ата минута Арда можеше да открие резултата с първата си по-интересна ситуация. Принц центрира добре отляво и намери Тонислав Йорданов, който скочи и засече топката. За негово нещастие обаче тя мина покрай страничния стълб. Няколко секунди по-късно Боби Цонев отправи нисък удар, но вратарят на Рубин изби в корнер.
В 30-ата минута натискът на Арда даде резултат и родният тим откри резултата. Принц отправи високо центриране отляво към наказателното поле, а там вратарят на руския тим увисна и не успя да улови. Така кълбото кацна на главата на Тонислав Йорданов, който добре засече и реализира за 1:0.
В 37-ата минута Тилев отправи изстрел с глава, но топката бе спряна от бранител в зелено с ръка. Така реферът беше принуден да свири наказателен удар, който Тонислав Йорданов успя да вкара – 2:0.
Още с първата си възможност в мача обаче Рубин успя да върне едно попадение. След центриране от корнер, Грицаенко бе оставен необезпокояван и засече, за да направи резултата 2:1 в 42-ата минута.
Второто полувреме започна без интересни ситуации, но с натиск от страна на руския тим. Рубин бе по-активен през началните минути, а в 63-ата Мартинович можеше да изравни, но пропусна да засече топката на 2-3 метра от гол линията на Арда.
Натискът на футболистите в зелено продължаваше и в 78-ата минута Вада стреля опасно. Кълбото обаче излезе в аут. До края на мача Рубин продължаваше да натиска, но Арда удържа победата.
Арда нюз