Предизвикателства и нови възможности за развитието на туризма в Минерални бани дискутираха ръководството на общината и туристическият бранш

Водещи, Икономика

Среща – дискусия “Предизвикателства и възможности на туризма в община Минерални бани” се проведе в заседателната зала на Родопската община. В нея участваха кметът на общината Мюмюн Искендер, зам. кметът Нуртин Сабри, главният архитект на общината Димитър Стоев и представители на туристическия бранш. Ние всички сме заинтересовани да идват повече туристи в общината и желаем да се подкрепяме заедно с бизнеса, каза кметът Мюмюн Искендер.

Той изслуша проблемите, с които се сблъсква туристическия бизнес в Минерални бани и изказа готовност да съдейства за тяхното разрешаване, доколкото това зависи от общината. По време на разговора бе обсъдено създаването на общ туристически портал, който да може да се използва на телефон, таблет и компютър, да бъде лесен за работа и да се актуализира винаги, когато е необходимо. Освен това да има QR-кодове за по-лесно достигане до информацията. Коментирано бе и предстоящото участие на Международното туристическо изложение в Интер Експо Център в София. Решено бе на следваща среща да се вземе решение за създаване на ново туристическо сдружение. Преди десетина години в общината бе създадено такова с името “Минералтур”, но то така и не заработи, а сега се оказва, че вече дори е с изтекъл мандат.

Арда нюз