Почетният председател на ДПС Ахмед Доган и Делян Пеевски инициират създаването на социална кухня към Българската православна църква

Политика

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган и председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски инициират създаване на социална кухня към Българската православна църква. Това съобщи Делян Пеевски, след като заедно със заместник-председателя на ДПС Йордан Цонев се срещнаха с членовете на Светия синод, съобщиха от пресцентъра на ДПС.

Проектът ще стартира пилотно към Софийската митрополия, като след това ще се разгърне и в други митрополии. Целта е социалната кухня да подпомага хора в нужда и бедност. Разходите за този проект ще бъдат осигурени от лични средства и дарения, се посочва в съобщението и се изтъква, че Светият синод на Българската православна църква е приел с благодарност идеята. От ДПС информират, че на срещата са били набелязани стъпките за нейната реализация.

В съобщението се посочва, че на срещата са присъствали Високопреосвещените митрополити Великотърновски – Григорий, Ловчански – Гавриил, Пловдивски – Николай, Варненски и Великопреславски -Йоан, Неврокопски – Серафим, Русенски – Наум, Старозагорски – Киприан, Врачански – Григорий, Видински – Даниил и Доростолски – Яков.

През ноември 2023 г. Делян Пеевски и Йордан Цонев имаха среща с митрополитите от Светия синод на БПЦ. Държавата трябва да има гриhttps://ardanews.info/wp-admin/media-upload.php?post_id=199090&type=image&TB_iframe=1жата за Българската православна църква, защото за нас най-важна е грижата за хората, каза тогава председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски на срещата.