Никола Чанев: Обединени, можем да направим повече!

Областният управител Никола Чанев, под чиито патронаж се организира коледният благотворителен базар „Да подарим надежда за Коледа“, посети щандовете на училища от Кърджали, разположени във фоаето на театъра., видя репортер на Арда нюз.

Ченев поздрави всички, които се включиха в благотворителната инициатива. „Благодаря на всички участници в нашата благотворителна инициатива, в помощ на две деца от Кърджали, които имат нужда от средства за лечение. Благодаря на всички деца и техните преподаватели, които се включиха и в днешния базар, но и в благотворителните инициативи на Община Кърджали, като предложиха свои сувенири и други изделия в къщичките на коледния базар, предназначени за благотворителна цел.“, заяви областният управител.

Чанев изказа благодарности и на партньорите в инициативата – Областния съвет на БЧК и Община Кърджали, в лицето на кмета Ерол Мюмюн.

„Голям поклон пред всички тях! Смятам, че заедно, освен, че ще помогнем на тези две дечица, ще отправим и един символичен жест към всички наши съграждани, а именно: обединени, можем да направим повече.“, подчерта Никола Чанев.

Благотворителната инициатива „Да подарим надежда за Коледа“ не приключва с коледните празници, тя ще продължи до средата на месец януари, 2024 година.

Никола Чанев призовава учебните заведения на територията на областта, бизнеса, институциите, неправителствения сектор и всички жители на областта да направят дарения в полза на децата с увреждания и техните семейства, като внесат пари в  специалната разплащателна сметка на името на ОБЛАСТЕН СЪВЕТ НА БЪЛГАРСКИ ЧЕРВЕН КРЪСТ – КЪРДЖАЛИ УНИКРЕДИТ БУЛБАНК    

                .  IBAN: BG53UNCR70001525092965

      . BIC: UNCRBGSF

Освен по банков път дарения се приемат и в офиса на БЧК на  ул.“ Отец Паисий“ № 8, бл.1 – в касичка или с дарителски лист.

Припомняме, че тази година инициативата набира средства за лечение и рехабилитация на 7-годишния Алпарслан Юсуф, който е със спастична церебрална парализа, и Ивайло Асенов, на 14 години, който е в напреднал стадий на зрително увреждане.

В подкрепа на каузата е и Коледният концерт на Езиковата гимназия „Христо Ботев“.

Галина Кючукова, Арда нюз