Кметът на Кърджали запали светлините на Коледната елха

Водещи, Общество

По традиция, на 6 декември, тържествено бяха запалени светлините на Коледната елха в Кърджали. Най-чаканото събитие от най-малките кърджалийци беше предшествано от мюзикъла-приказка „Коледни искри”.

Снежната кралица и Снежният крал, много фокуси, изпълнения на състави от ОДК и разбира се Дядо Коледа, усмихнаха детските лица, въпреки проливния дъжд. Специален гост на тържеството бе кметът на Кърджали Ерол Мюмюн, който благодари на децата, че лошото време не ги е изплашило и обеща Кърджали да се превърне в по-добро място за живеене.

„Децата са нашия основен приоритет. През следващата година ще бъдат открити нова ясла в центъра на града и ново училище. Ще приключат ремонтите на пристройките на две детски градини – „Чайка“ и  „Здравец“, които ще осигурят още близо 300 места за децата на града. Също така тече ремонт на ОУ „Георги Бенковски“, в което ще учат близо 400 деца. Тези проекти възлизат на близо 11 млн.лв., като половината от тях са от собствени средства на общината. В 7 училища предстои да бъдат изградени нови спортни площадки, предстои изграждането и на нова мултифункционална спортна площадка в квартал „Възрожденци“. Ще работим усърдно в тази посока – нашите деца да имат условия за спорт и игри. Бъдещето на нашия град – това са нашите деца.“, заяви Ерол Мюмюн.

Тази вечер беше открит и традиционният коледен базар, където местни производители имат възможност да предлагат собствена продукция. Базарът има и благотворителна кауза – подпомагането на малкия Мурад и сестричката му, които са полу сираци, а момченцето е в тежко здравословно състояние и има нужда от средства, за да му бъде поставена точна диагноза. Две от къщичките на базара са предоставени на училища и детски градини, в които ще се продават сувенири и други ръчно изработени изделия, с благотворителна цел, в подкрепа на Мурад.

Кметът Ерол Мюмюн и Дядо Коледа, заедно с децата на Кърджали, техните родители, баби и дядовци, отброиха последните 10 секунди до паметния миг, когато грейна елхата.

А след това заря озари небето над Кърджали.

Галина Кючукова, Арда нюз