Работна група към Общината се заема със Синята зона

Водещи, Общество

На сайта на Община Кърджали е публикувана анкета, която гражданите могат да попълнят онлайн

 Община Кърджали подготвя създаване на работна група, която да преразгледа обхвата на зоната за платено паркиране, Наредбата за организация на транспортната дейност и безопасността на движението на територията на община Кърджали и дейността на ОП „Паркинги, гаражи и зони за паркиране“. За да се видят нагласите на гражданите по тази тема, е изготвена анкета, на която се очаква да реагират много граждани. Анкетата ще приключи на 20.12.2023г.  До средата на месец януари работната група трябва да представи пред кмета на Община Кърджали г-н Ерол Мюмюн своите предложения. Предвижда се и обществено обсъждане по темата Синя зона.

„По време на местните избори един от основните проблеми, които кърджалийци поставиха е за обхвата на Синята зона.“, коментира управителят на общинското предприятие „Паркинги, гаражи и зони за паркиране“ Шенай Мехмедали.

По тази причина и заради ангажимента, който пое кметът Ерол Мюмюн, ще започнем основно разглеждане на Наредбата за организация на транспортната дейност и безопасността на движението на територията на община Кърджали, в която е регламентиран обхвата и  функционирането на Синя зона, посочи Мехмедали.

Синята зона в Кърджали беше въведена в началото на 2022 г., но таксуването по нея започна от март същата година. От тогава на няколко пъти са правени промени в наредбата, по която работи, както и в обхвата ѝ.