Три перални с лични средства дари кметът на Кърджали на 2 хосписа и център за незрящи

Водещи, Общество

Кметът Ерол Мюмюн направи днес дарение от три перални, закупени с лични средства на хоспис „Добролюбие“, хоспис „Червен кръст“ и Центъра за социална рехабилитация и интеграция на лица със зрителни увреждания.
С дарението на двата хосписа кметът изпълнява поето обещание на 9 октомври, когато се отбеляза Световния ден за палиативна грижа.
Управителят на хоспис „Добролюбие“ г-н Здравко Карамитев изказа искрена благодарност за жеста. Той поздрави Ерол Мюмюн с изборния успех и му пожела успешен мандат. “Това е знак за социалната Ви ангажираност към хората от общността, нуждаещи се от хоспис – палиативни грижи“, каза той и покани кмета да сложи първата играчка на елхата в хосписа, която ще се украси за Коледа.
Управителят на хоспис „Червен кръст“ Стела Каракашева също благодари за дарената пералня, от която персоналът има неотложна нужда. Кметът изрази готовност за подкрепа и на двата хосписа, в които се грижат за хора с тежки болести и им пожела светли Коледни и Новогодишни празници.
Емоционална среща имаше кметът с ползващите услугите на Центъра за социална рехабилитация и интеграция на лица със зрителни увреждания с директор Мюжгян Адем.
Кметът посочи, че дарението е по повод предстоящия Международен ден на хората с увреждания – 3 декември. Мюжгян Адем поясни, че посетителите на центъра за незрящи изработват топки за сушилни и новата пералня ще им бъде в полза за създаване на възможност за трудова заетост.
Ерол Мюмюн посочи, че община Кърджали ще се стреми да провежда адекватна социална политика като разкрива нови и качествени социални услуги. Към настоящия момент в общината са разкрити и функционират 20 услуги за деца и възрастни с увреждания като 2 от тях се финансират от общинския бюджет.