Четирима ученици от Езиковата се класираха за националното състезание по реч и дебати на английски език    

Петнадесет възпитаници на Езиковата гимназия в град Кърджали се включиха в регионалния турнир по реч и дебати на английски, който се проведе в периода 25-26 ноември в ПГПЗЕ „Захари Стоянов“, гр. Сливен. Надпреварата се организира за десета поредна година от Фондация „БЕСТ“, като в нея взеха участие представители на училища от Кърджали, Бургас, Димитровград, Добрич, Габрово, Хасково, Разград, Русе, Силистра, Сливен, Стара Загора, Шумен, Варна, Търговище, Велико Търново и Ямбол.

Езикова гимназия „Христо Ботев“ бе представена от четири отбора по дебати и трима участници по оратория, разделени в две категории. Ботевци показаха креативност, богат речников запас и широка обща култура, с които успяха да впечатлят компетентното жури.

Място на финалите спечелиха четирима наши възпитаници. Сред класиралите се за националния кръг са Жасмин Ялчън от 12. клас, която се пребори с конкуренция от 65 ученици и завоюва престижното I място, както и Исман Осман от 11. клас. Отборът по дебати на Езиковата в състав Денис Садула, Анастасия-Радослава Станева и Жасмин Ялчън – ученици от 12. клас, завоюва III място и също получи квота за участие във финалния етап.

За подготовката на нашите ученици активно работи Лора Мелой – помощник-учител по английски език от фондация „Фулбрайт“.

От ръководството на ЕГ „Христо Ботев“ поздравяват всички участници, а на финалистите пожелават успех и още победи на националния кръг!