Коледната елха на Кърджали грейва на 6 декември

Концерт на група „Д2” е сред многото изненади в наситената със събития културна програма през целия месец декември

На 6 декември, по традиция на Никулден, ще бъдат запалени светлините на коледната елха в Кърджали. Това ще стане на специално тържество пред сградата на Общината. Лично кметът Ерол Мюмюн и Дядо Коледа, заедно с децата на Кърджали, техните родители, баби и дядовци, ще отброяват последните 10 секунди до паметния миг, когато ще грейне елхата.

Тържеството ще бъде открито с мюзикъла-приказка „Коледни искри”. А главно действащо лице в празника, освен дядо Коледа, ще бъде и Снежната кралица, каза в интервю за Общинско радио Кърджали заместник-кметът Веселина Тихомирова.

Също на 6 декември врати ще отворят коледните 15 къщички, които тази година имат различно разположение. Идеята е да бъде оформено коледно градче, където да бъде концентрирана магията на коледния дух, Част от тях са разположени на площадчето пред паметника на Васил Левски. Тук ще бъдат изложени ръчно изработени изделия от образователни, култури и социални институции, които ще се продават с благотворителна цел.

„Тази година Община Кърджали застава зад благотворителната каузата „Да помогнем на Мурад”. Кампанията цели да подпомогне семейството му, тъй като той и сестричката му са полусираци и е в тежко здравословно състояние, без ясна диагноза. По информация на бащата Гюрсел Мехмед, който загуби съпругата си миналата година, са необходими повече от 20 000 евро, за да се извършат нужните изследвания в Турция и да започне лечение незабавно”, каза Веселина Тихомирова.

Предвидена е разнообразна и наситена със събития културна програма през целия декември, като една от кулминациите ще бъде концерт на групата Д2. Ще бъдат проведени коледни работилници в ОДК, РИМ, Регионална библиотека „Н.Й. Вапцаров”. Коледни концерти ще изнесат съставите от Дома на културата е читалищата в Кърджали.