Спешни медици вървяха километри пеша, за да спасят мъж, паднал в дере

Водещи, Общество

Спешни медици от филиала на Центъра за спешна медицинска помощ в Черноочене спасиха мъж, който паднал в дере в района на чернооченското село Копитник.
48-годишният Георги Георгиев, който е служител на Нова телевизия, претърпял инцидент в сряда. Падайки в дерето, той си счупил глезена.
Екип на филиала на Центъра за спешна медицинска помощ в Черноочене се е отзовал на спешното повикване. Линейката обаче не успяла да стигне до мястото на инцидента, тъй като пътят бил непроходим. Наложило се медицинският фелдшер Мустафа Осман и шофьорът Местан Халим да вървят километри пеша, за да достигнат до пострадалия. На място те шинирали крака му. След това, заедно със спасители от РДПБЗН-Кърджали, пренесли мъжа до линейката и го транспортирали до областната болница, разказа директорът на ЦСМП-Кърджали д-р Атанас Митков.

Георги Георгиев е изпратил благодарствено писмо до Центъра за спешна медицинска помощ. Д-р Митков поздравява екипа на ФСМП-Черноочене за професионалните действия. А на пострадалия пожелават бързо възстановяване.