Ардинските тенисистки постигнаха три победи в шампионата при дамите

Спорт

Състезателките на СКТМ „Юнак“ – Ардино постигнаха три категорични победи и допуснаха една загуба в първи кръг на първия етап от държавното отборно първенство по тенис на маса – Висша лига – жени. Състезанието се проведе в София на 25 и 26 ноември. Това съобщи наставникът на клуба Бейхан Емин.

Тенисистките на „Юнак“ разгромиха състава на „Стамболийски“ с 4:0. Последваха още две поредни победи – срещу тимовете на „Две могили“ и „Стоянстрой Пловдив“ с по 4:1. В последния мач младите ардински тенисистки загубиха драматично срещу отбора на „Асарел Медет“ (Панагюрище) с 3:4. Състав на СКТМ „Юнак“: Цветелина Георгиева, Сиделя Мутлу и Дилек Юсеинова.

„Доволен съм от играта на момичетата в първия кръг. В мача с „Асарел Медет“ на моменти те допуснаха липса на концентрация, които се оказаха фатални и бяха причина за загубата“, коментира Бейхан Емин. Той подчерта, че остават няколко турнира до края на годината. „Надявам се в края на годината, както нашите състезателки, така и ръководството на община Ардино в лицето на кмета инж. Изет Шабан да се поздравим за постигнатите съвместни резултати“, каза още Бейхан Емин.

Гюнер ШЮКРИ

На 9-10 декември в Панагюрище ще се проведе вторият кръг от първия етап на първенството.