Безплатни занимания по шах организират в Момчилград

Спорт

Безплатни шахматни занимания за децата на Момчилград стартират от началото на 2024 година. Желаещите да тренират ще бъдат обучавани от треньор по шахмат в балканската библиотека „Иляз Ходжа”. Те ще се учат да подреждат и местят фигурите, а по-напредналите ще мерят сили едни срещу други. Всички пособия за провеждането на заниманията ще бъдат осигурени от Община Момчилград.
Записването започва от 27 ноември/понеделник/ и ще продължи до 22 декември, включително (всеки работен ден от 9 до 12 часа и от 13 до 16 часа). Участието трябва да се потвърди с попълнена декларация от родителите на желаещите деца на място в балканската библиотека „Иляз Ходжа”. Възрастовата група на участниците е от 6 до 14 години. Графикът за провеждане на заниманията ще бъде оповестен след приключване на записванията.
Това е поредна стъпка на Община Момчилград към осигуряване на по-достъпни възможности за участие в занимания за подрастващите с цел да се уплътни свободното им време. Очакванията са да бъдат открити млади и перспективни състезатели, които на по-късен етап да участват в състезания по шахмат.