В кърджалийския квартал „Възрожденци“ ще бъде изградена многофункционална спортна площадка

Общинските съветници гласуваха единодушно предложението на кмета на община Кърджали Ерол Мюмюн да бъде изградена многофункционална спортна площадка в кв. „Възрожденци“. Спортното съоръжение е предвидено да бъде построено в пространството пред блок 56

В квартал „Възрожденци“ живее близо 2/3 от населението на Кърджали, предимно млади семейство и досега там нямаше подобно спортно съоръжение, което да покрива нуждите на младите хора, на нашите деца.“, коментира пред журналисти кметът Ерол Мюмюн.

Многофункционалната спортна площадка ще може да се ползва и от спортните клубове в Кърджали, както за тренировки, така и за повеждане на мероприятия., посочи Мюмюн.

За изграждане на съоръжението има подготвен проект. Крайният срок за кандидатстване пред Министерство на младежта и спорта е 30 ноември, тази година.

„Очакваме в законоустановения срок да получим положително становище, за да може в най-кратки срокове да реализираме тази добра идея и хората да могат да се възползват от тази придобивка“, каза кметът на Кърджали.

Ако бъде одобрен, проектът ще се финансира от Национална програма за споделено финансиране на инвестиционни спортни проекти. Стойността на многофункционалната спортна площадка е в размер на 529 361,97 лв. Община Кърджали ще поеме  50% от сумата или 264 681 лв. Останалите 50 на сто ще бъдат финансирани от програмата, обясни Ерол Мюмюн.

Спортният комплекс ще бъде изграден върху площ от 2818 квадратни метра. Той ще разполага с футболно игрище, баскетболно игрище, комбинирано с волейболно игрище с преносима мрежа с размери и пътеки до оградата, с изкуствена настилка, спортни съоръжения, както и ограда на площадката и осветление. Спортната площадка ще бъде с обществен достъп за жителите на Кърджали. Ползването й ще бъде безплатно.

Предвижда се изпълнението на проекта да се извърши в рамките на 6 месеца.

Галина Кючукова, Арда нюз