Ерол Мюмюн: Ще направим всичко възможно да покрием очакванията на жителите на община Кърджали

Жителите на община Кърджали искат по-добра инфраструктура, повече светлина, спортни съоръжения, детски площадки, зелени площи, чисти и поддържани паркове. Ще направим всичко възможно да покрием техните очаквания.

Това заяви пред журналисти, на първия си брифинг, след встъпването му официално в длъжността кмет на община Кърджали, Ерол Мюмюн.

Няма да е лесно , но ще работим упорито, така че всички жители на общината да са удовлетворени., увери кметът. Той посочи, че основният приоритет на неговия екип е бъдещето на децата. „Да направим така, че кърджалийци да живеят в един модерен европейски град. Както и хората в малките населени места да изпитват гордост, че са жители на общината.“, подчерта Ерол Мюмюн.

Мюмюн припомни, че по време на предизборната кампания е имал много срещи с голяма част от хората в общината. „Поехме ангажимент да наложим нов моделна управление, а именно повече прозрачност и достъпност. Нека всички жители на община Кърджали да бъдат наясно, че „Белият кораб“ няма да бъде трудно достъпен, напротив – ще бъде открит, ще е мястото, в което ще се решават проблемите на хората. Нашите врати са отворени – приемният ден на кмета ще е приемен ден и на заместник-кметовете.“, подчерта кметът на Кърджали. Ерол Мюмюн заяви още, че основен акцент в управлението му ще бъде прозрачността. „Разчитам на съдействие от страна и на медиите, така че гражданите да бъдат обективно информирани за случващото се в общината. Да са наясно с това как се изразходват средствата в общината, които са и техни средства.“, каза Мюмюн.

Кметът представи и своите заместници.

Веселина Тихомирова, която оглави ресор  „Хуманитарни дейности“, Тунджай Шюкрю с ресор „Финанси“, Байрям Байрям, който поема ресор “Общинска собственост и стопански дейности” и Даниел Делчев – заместник-кмет с ресор „Европроекти, териториално развитие и строителство“.

Веселина Тихомирова благодари на кмета за предизвикателството да бъде част от неговия екип. Целите, които си поставя тя – грижа, просперитет и ценности.

Тунджай Шюкрю – също благодари за огромното доверие за поверения ресор, а именно да отговаря за финансите в общината. Неговият приоритет – желязна дисциплина при разходването на средства, по изцяло прозрачен за обществеността начин.

Байрям Байрям – близо 24 години част от общинска администрация. Това, което успях да създам на по-ниско ниво като ръководител на отдел, ще се опитам да го приложа като начин на работа и управление на ресора като зам.-кмет на общината.

Заместник-кметът, който ще отговаря за европроектите на Община Кърджали Даниел Делчев заяви, че се радва, че е част екипа на Ерол Мюмюн и от тази колективна отговорност, която сме поели. „Повече от 30 години се занимавам с проекти, така че се чувствам в свои води. Умея да работя с хора, диалогичен съм, умея да разпределям отговорности вътре в администрацията. Вече дори успяхме да отметнем доста задачи по проекти. Проектното финансиране  е свързано със срокове, които не чакат.“, каза Делчев.

За да бъдат информирани жителите на общината за всичко което ги касае, и всичко, което се случва в общината, новият кмет на Кърджали се ангажира с ежемесечни брифинги с журналисти.

Галина Кючукова, Арда нюз