Най-младото училище „Славейков“ навърши 39 години

Общество

На 17 ноември е патронният празник на най-голямото училище в южна България – СУ „Петко Рачов Славейков“ – Кърджали. Почти от началото на месеца вървят инициативи и прояви, свързани с празника. Традиционната славейковска седмица се превърна в славейковски месец, тъй като до края на ноември няма да спрат мероприятията от календара за празника.
Днешният ден по традиция протече с ученическо самоуправление. Точно в 8 часа сутринта директорът Милко Багдасаров предаде символа на властта – медальона бухалче – на председателя на Ученическия парламент Виктория Михайлова. Тя представи екипа си пред присъстващите педагози в учителската стая, благодари за честта за пореден път учениците да влязат в обувките на ръководството и учителите и събра своя управленски екип на оперативка.
Специални мероприятия, изложби и занимания имаше за децата на обща подкрепа, в часовете на по-малките учителите бяха замествани от по-големите ученици, представиха се резултати от реализирани проекти, изложби на ученически картини и дейности на клубове, в които могат да се включат още желаещи. Цял ден училището ври и кипи, както подобава на празник.
По обяд, благодарение и на хубавото време, в двора се състоя концерт на талантите на „Славейков“. Вокални групи, танцови състави, състезателки по спортна аеробика, мажоретки, карате демонстрации, награди за спортистите, рецитал с послание по стихове на патрона на училището – феерия от празнични лица и усмивки. И нова песен – изненада за празника, която вече се върти в социалните мрежи. Това е емоцията в „Славейков“ – едно голямо семейство от щастливи хора на различна възраст.