Делян Пеевски се кандидатира за лидер на ДПС

Делян Пеевски се е кандидатирал за председател на ДПС. Дали ще бъде избран ще стане ясно на 24 февруари, когато ще се проведе Национална конференция на партията. Именно тогава ще бъде избран новият лидер на движението.

Пеевски откри заседанието на Централния съвет на партията в столичния хотел „Рамада“ по-рано днес. Очакваше се то да бъде ръководено лично от Ахмед Доган, който пое оперативното ръководство на ДПС след оставката на Мустафа Карадайъ преди 10 дни.

„Господин Доган има грип и си е вкъщи. Той е казал това, което е преценил, аз не мога да коментирам“, обясни Пеевски след заседанието, което протече при закрити врата.

Партията се е разделила с още един от лидерите си – освободен е лидерът на младежката организация Сезгин Мехмед. Постът ще се поеме от Танер Кабил.

Централният съвет на ДПС се събра днес на заседание, за да насрочи датата на Националната конференция на партията. На съвета дойдоха членовете на широкото ръководство на партията. Сред тях са депутатите на ДПС, доскорошният кмет на Кърджали Хасан Азис, евродепутатът Илхан Кючюк, Сезгин Мехмед, Ахмед Ахмедов, който подаде оставка като зам.-председател на Централния съвет два дни след оставката на досегашния лидер на движението Мустафа Карадайъ.

 

Източник: 24 часа