Карадайъ се разкая – извинява се на ДПС, че не е покрил очакванията като председател и като човек

Искам да се извиня на всеки един поотделно и на ЦС като цяло, ако не съм покрил неговите очаквания като председател и като човек. Това написа във Фейсбук подалият оставка като председател на ДПС Мустафа Карадайъ, минути преди началото на заседанието на Централния съвет, което ще приеме тази оставка.

„Подадох оставка като председател на ДПС непосредствено преди ЦС и НК, за да е ясно, че аз не съм кандидат за председател на партията за следващия мандат, да има достатъчно време за сериозен дебат за бъдещето на партията, както и достатъчно време за подготовка на евентуалните кандидати за председател на партията“., написа бившият председател на ПГ на ДПС Мустафа Карадайъ във фейсбук профила си.

Той се обърна към сегашния председател, членовете на Централния съвет, колегите си и симпатизантите на партията с благодарности.  „Благодаря за доверието, което ми оказахте с избора ми за председател на ДПС на 24 април 2016г. и на 12.12.2020г.“, пише Карадайъ.

Бившият председател на ДПС казва, че службата в името на ДПС е привилегия и винаги се е отнасял с нея с огромна отговорност.  „И на финал искам да се извиня на всеки един поотделно и на ЦС като цяло, ако не съм покрил неговите очаквания като председател и като човек“, написа той и пожела здраве и успехи.

Мустафа Карадайъ подаде оставка като шеф на парламентарната група на ДПС на 7 ноември. Тогава той не разкри мотивите си и не коментира оставката си. В същия ден стана ясно, че почетният председател на партията Ахмед Доган ще поеме поста до февруари 2024 г., когато ще бъде свикана национална конференция.

Източник: Епицентър