Клуб „Шампиони в доброто“ стартираха кампания за профилактика на здравето сред децата

Общество

В рамките на 20 дни ще се проведат над 570 очни, стоматологични и дерматологични прегледа

Министърът на образованието проф. Галин Цоков бе на официално посещение в СУ „П. Р. Славейков“, където доброволци на БМЧК от клуб „Шампиони в доброто“ имаха възможността да демонстрират първичен преглед на пострадал и да оценят състоянието му.

Червенокръстците използваха случая да разговарят с проф. Цоков и да го осведомят за първия автоматичен дефибрилатор на територията на област Кърджали, закупен благодарение на фондонабирателната кампанията на доброволците на БМЧК от клуб „Шампиони в доброто“ и безрезервната подкрепа на училищното ръководство.

Информираха го и за текущата кампания, която добротворците провеждат в учебното заведение. През този месец младежите на клуба стартираха първата си по рода кампания за профилактика на здравето сред децата. Инициативата обхваща ученици от 1-ви до 4-ти клас от учебното заведение, където със съдействието и организацията на червенокръстците в рамките на 20 дни ще се проведат над 570 очни, стоматологични и дерматологични прегледа. Целта на кампанията е да се популяризира профилактичната помощ сред децата. Доброволците плануват в края на кампанията да проведат беседи с учениците по темата.