2355 лв. събраха славейковци за малкия Мурад от благотворителната инициатива “Щура лаборатория”

Общество

На 15.11.2023г. в 17:30 ч в Дома на културата се проведе динозавърско шоу за малчуганите, организирано от Училищно настоятелство “Пробуда” и Ученическия парламент към “СУ П. Р. Славейков” – Кърджали. Мероприятието, по-познато като “Щура лаборатория”, премина с експерименти, динозаври и много смях. Събитието бе с благотворителна цел и продължи усилията на славейковци за набирането на необходимата сума за изследвания, определяне на диагноза и лечение на малкия Мурад. На входа на Дома на културата преди събитието се проведе благотворителен базар с помощта на клуб “ЕКО УПКО“. Общата сума, събрана от мероприятието, е 2355 лева. Днес представители на Ученическия парламент внесоха тази сума по дарителската банкова сметка за лечение на Мурад. Благодарности към всички ученици, учители и родители, подпомогнали за лечението на малкия Мурад! Специални благодарности и към директора на Дома на културата – госпожа Мариана Ликова и целия екип.

Другата добра новина е свързана със сестричката на Мурад – Айсу от 3д клас. Момиченцето с нелека съдба след загубата на майка си миналата година и болестта на брат си си мечтаело за коледна рокля. Майката на Александър от 3а клас научила за това и решила да зарадва детето. Днес Айсу получи чисто новата си коледна рокличка, а Александър сбъдна една мечта.

Славейковци продължават всеки ден да правят благотворителни базари за набиране на средства за Мурад. Всички инициативи в тази посока са и част от дейности, включени славейковските дни по случай патронния празник на училището, който е утре – 17 ноември.