23 000 кърджалийци са потърсили услуга от данъчната администрация

На 16 ноември Националната агенция за приходите отбелязва професионалния си празник Денят на Свети Матей – първият събирач на данъци. Директорът на офиса на НАП г-жа Нериман Сали благодари на служителите за  неуморните усилия, всеотдайността и професионализма.

От началото на 2023 г. до момента  близо 23 000 кърджалийци са потърсили услуга от данъчната администрация в областния център, отчитат от там. Изясняването на здравноосигурителния статус е била най-търсената услуга – 9 500 са подадените искания.  9 750 пък са издадените удостоверения, като най-голям е делът на удостоверенията за съдебен изпълнител – близо 6 000. Над 30 хиляди са транзакциите,  чрез които с карта са платени данъчни и осигурителни  задължения през ПОС терминалите в офиса на НАП в Кърджали. Платените суми през физическите ПОС-терминали във фронт-офиса възлизат на над 13 млн лв.

3 500 персонални идентификационни кода са издадени до момента на кърджалийци, като за същия период на миналата година те са били 3 800.

За улеснение на данъкоплатците, НАП предлага повече от 160 онлайн услуги, което я нарежда на водещо място в страната сред дигиталните институции.