Васил Петров пристига в Кърджали с празнична програма „White Christmas“

Емблемата на българския джаз, Васил Петров, обяви национално Коледно турне, което преминава и през град Кърджали на 16 декември и ще бъде представен на сцената на Театрално-Музикален Център Кърджали  с начален час от 19:00ч.

Националното му турне започва от 1-ви Декември в град Монтана, на 12 Декември е в град Пловдив на сцената на  Plovdiv event center, 13 Декември е в град Сливен, Общинска зала „Сливен“, а в град Ямбол е на 14 декември в зала „Ямбол“, 15 декември в град Кюстендил в Общинския театър и на 18 -ти декември е в град Кнежа в читалище „Борба 1896“ по покана на Общината. Концертите започват от 19:00ч.

Елегантно, с топлина и суинг звучене Васил Петров представя едни от най-красивите Коледни песни от Американската и Европейската класика в специалната му програма White Christmas (Бяла Коледа).

Вълшебствата се случват на тези, които ги очакват!

Очаквайте великолепни интерпретации и неочаквани музикални нюанси – всичко в името на доброто настроение в навечерието на най-светлите празници. Васил Петров избира любими песни за радостта от Коледните дни, за усещането за празник, за чувството на любов и взаимност. Класики, които достигат право до сърцето, независимо в какъв житейски момент си. Аранжирани са в суинг и джаз, красиви балади и възхитителни валсове. На сцената Васил Петров ще си партнира с Врачанска филхармония под палката на маестро Христо Павлов. В програмата са White Christmas, Let it snow,  Jingle Bells, Ave Maria, Hаve yourself a Merry Little Christmas, The Christmas songs, Winter wonderland, негова авторска Коледна песен „На Коледа“ и други.

Джаз линията държат  Йордан Тоновски (пиано), Христо Минчев(бас) и Кристиан Желев (ударни), а специални гости в програмата са брилятната цигуларка с редица световни награди – Зорница Иларионова и талантливите оперни сопрани Таня Радева – Лазарова и Мария Божилова.

Празничната програма White Christmas(Бяла Коледа) на Васил Петров пресъздава топлината и светлата вяра, с които свързваме Рождество Христово.

Освен тези концерти, Васил Петров гостува и в Стара Загора на 23 декември за Коледен концерт с оркестъра на Опера Стара Загора под палката на маестро Владимир Бошнаков. На рояла е джаз пианиста Ангел Заберски младши. На 20-ти декември е в град Попово за Коледен концерт с оркестъра на Опера Русе с маестро Димитър Коцев.

Билетите за концерта в град Кърджали са вече продажба в мрежата на ивентим и на място от касата на ТМЦ-Кърджали.