Четиринадесет са номинираните за „Спортист на годината” на община Кърджали

Община Кърджали стартира процедурата за определяне на Спортист на годината 2023 в две категории – мъже и жени, и юноши и девойки.  Това става след като до 1 ноември председателите на спортни клубове внесоха в общинска администрация своите предложения, с копие от  протоколи от постигнатите резултати, като имаха право само на две предложения, както е според общинския правилник.  Предложенията са обобщени в анкета за споменатите две категории.

В категория „мъже и жени” са номинирани 5 спортисти в 5 вида спорт. Това са европейският шампион по бокс Ергюнал Сабри с три първи места –  на европейско, балканско и държавно първенства, капитанът на представителния мъжки отбор на волейболната „Арда” Янко Ангелов, Боян Касабов от Спортно-туристическия клуб за хора със сензорни увреждания „Родопи” по канадска борба с редица първи и втори места на европейски и държавни първенства,  двойката Георги Пройков – Галин Урумов от Клуб по кану –каяк „Арда” Кърджали и Радостина Лулова от Спортен клуб по силов трибой – абсолютен шампион на България.

В категория „юноши и девойки” номинираните състезатели са 9. Това са Инджиляй Ариф от Спортен клуб по аеробика, капитанът на баскетболния отбор по баскетбол Мария Муканова от  БК „Орфей”, Десислава Бочукова от СК „”Арда бокс”, Велизара Кърмазиева от отбора по водна топка на СК „Арда”, Гавраил Цепенишев от волейболния отбор на „Арда”, двойката по кану-каяк от клуб „Арда” Метин Ахмед- Джан Адем, двойката Беркай Салиф- Даниел Папазов от клуба по кану-каяк «Перперикон», Атанас Иванов от Тенис клуб «Орфей» и Иван Менделев от Тенис клуб „Кърджали“.

Анкета се предоставя за гласуване на председатели на спортните клубове, журналисти от регионалните медии, членове на Постоянната комисия по младежки дейности, спорт и туризъм към Общински съвет – Кърджали. Гражданите могат да гласуват чрез  електорнната страница на община Кърджали.

До десети декември те предават попълнените анкети в  общинска  администрация. Анкетата тече един месец на електронната страница на Община Кърджали, с ограничено право на всеки ползвател да гласува само с един глас.

Снимка: Архив