Започна изграждането на нов фермерски пазар в Момчилград

Започна изграждането на модерен фермерски пазар в центъра на Момчилград. На него местни производители ще могат да предлагат продукцията си. Новият пазар е край автогарата, на мястото на досегашното тържище. След като старите постройки бяха разчистени, на площ от около 1 000 квадратни метра, беше положена бетонова настилка и бяха монтирани анкери, на които на по-късен етап ще бъде изградена покрита метална конструкция. Това е основната част на пазара, където ще бъдат разположени 56 метални сергии, на които производители и търговци ще могат да излагат стоката си. Над основната част на пазара ще има обособени 4 места за бързо хранене.
Предвидени са общо 70 паркоместа, разположени във всички страни на фермерския пазар. В района ще бъде изградена тоалетна и ще бъдат поставени 20 маси с пейки, които ще могат да бъдат ползвани от посетителите. Предвидено е и изграждането на детска площадка.
Проектът се изпълнява по спечелен проект със средства от Норвежката асоциация на местните власти и от бюджета на Община Момчилград.