Сиделя Мутлу стана шампион на България до 19 години без загубен гейм

Сиделя Мутлу от СКТМ „Юнак“ (Ардино) стана шампион на България във финалния етап на „Националния турнир „Купа България – Млад олимпиец“ до 19 години без загубен гейм. В решаваща среща за златното отличие талантливата ардинчанка победи категорично с 3:0 гейма състезателката на СКТМ „Роса“ (Попово) Веда Ниязиева.
Изненадващо звездата на СКТМ „Юнак“ Цветелина Георгиева отпадна на четвъртфиналната след загуба от Веда Ниязиева и се класира на пето място. Другите две състезателки на ардинския клуб Фунда Ибрямова и Дилек Юсеинова също показаха добра игра и се класираха в основната схема. При момчетата Арда Джебеджи и Дженгиз Ахмедов също представиха достойно клуба, като се класира в основната схема.
118 юноши и 89 девойки от цяла България взеха участие в турнира, който се проведе в град Горна Оряховица през уикенда.
Треньорът на СКТМ „Юнак“ Бейхан Емин заяви, че е доволен от представянето на тима. „Показахме постоянство през годините и за 5-та поредна година наша състезателка става шампион във възрастовата група до 19 години. Мисля, че традициите на този спорт ще продължат в нашия град с помощта на община Ардино“, каза още Бейхан Емин.
Гюнер ШЮКРИ