Сиделя Мутлу стана шампион на България до 19 години без загубен гейм

Спорт

Сиделя Мутлу от СКТМ „Юнак“ (Ардино) стана шампион на България във финалния етап на „Националния турнир „Купа България – Млад олимпиец“ до 19 години без загубен гейм. В решаваща среща за златното отличие талантливата ардинчанка победи категорично с 3:0 гейма състезателката на СКТМ „Роса“ (Попово) Веда Ниязиева.
Изненадващо звездата на СКТМ „Юнак“ Цветелина Георгиева отпадна на четвъртфиналната след загуба от Веда Ниязиева и се класира на пето място. Другите две състезателки на ардинския клуб Фунда Ибрямова и Дилек Юсеинова също показаха добра игра и се класираха в основната схема. При момчетата Арда Джебеджи и Дженгиз Ахмедов също представиха достойно клуба, като се класира в основната схема.
118 юноши и 89 девойки от цяла България взеха участие в турнира, който се проведе в град Горна Оряховица през уикенда.
Треньорът на СКТМ „Юнак“ Бейхан Емин заяви, че е доволен от представянето на тима. „Показахме постоянство през годините и за 5-та поредна година наша състезателка става шампион във възрастовата група до 19 години. Мисля, че традициите на този спорт ще продължат в нашия град с помощта на община Ардино“, каза още Бейхан Емин.
Гюнер ШЮКРИ