С празничен концерт отбелязаха Деня на Кърджали в Дома на културата

Водещи, Култура

По традиция в Дома на Културата отбелязаха празника на Кърджали – 21 октомври и 111 години от освобождението на града с тържествен концерт. Той започна с мултимедийна презентация за историята на Кърджали.

Концертът бе открит с изпълнение на Гайдарския състав, с ръководител Васил Анастасов. Заедно с него на сцената излезе и Първият ученически гвардейски отряд при ЕГ „Христо Ботев“.В празничния концерт участваха възпитаници на школите към Дома на културата – Мирай Исмаил, Ирем Моллахасан и Деха Мехмедали от класа по пиано и класа по цигулка. Със свои изпълнения на сцената излязоха Виктория Димитрова и хор, с ръководител Иванка Христева.Солистите от Музикалния театър с гост изпълнител Мария Белева и битовият оркестър със солист Христина Чаушева и диригент Нешко Нешев бяха бурно аплодирани от публиката.Детският танцов състав, с ръководител Гинка Захариева и представителният танцов ансамбъл „Орфей”, с художествен ръководител Мариана Ликова, закриха концерта под бурните овации на кърджалийци.А неговият финал бе изпълнението на хита „Нашия град” на група Тангра.

Гост на спектакъла беше кметът на община Кърджали доц. д-р Хасан Азис. „Сцената на Дома на културата винаги е дарявала кърджалийци с много емоции. Правила ни е по-добри. Сцената на Дома на културата е била трамплин за много национални и международни изяви. Тук децата намират много учители.“, каза в приветственото си слово доц. Азис.

 

Галина Кючукова, Арда нюз