Областният управител Никола Чанев откри учебната година в СУ „Владимир Димитров – Майстора“

Водещи, Общество

Областният управител Никола Чанев присъства на откриването на новата учебна година в училището по изкуствата – СУ „Владимир Димитров – Майстора“.

„Започва поредната учебна година, изпълнена с трепети и възторзи, с творчески предизвикателства и стремеж към себеизява! Предстоят ви дни на емоции, упорство, срещи с нови хора и нови уроци, нови стръмни стъпала за изкачване, нови високи върхове за покоряване!, заяви Чанев в приветственото си слово си към ученици, учители и родители, присъстващи на тържеството.

Бъдете здрави, силни и волеви! Състезавайте се, конкурирайте се, дерзайте! Не слагайте юзда на таланта и въображението си, на усърдието и жаждата за образование, защото само образованите хора са свободни. Светът се нуждае от вашата креативност и заложби на откриватели, творци, учени, новатори. Ключът към успеха е в ръцете ви, пазете го!

Животът е гладиаторска арена, на която се воюва с оръжията на четмото и писмото, на духа! Не укротявайте стремежа си към съвършенство, не превръщайте знанието в разменна монета за материално благополучие. То носи безценна принадена стойност! Използвайте я разумно и тя ще ви се отплати стократно!

Честит първи учебен ден и на добър час!“, завърши приветствието си областният управител Никола Чанев.

Вашият коментар