Кметът на Кърджали присъства на откриването на учебната година в СУ „П.Р.Славейков“

15 септември е най-мил празник за всеки български учител, за всяко българско дете, за всяко българско семейство. И днес стотици нови първолаци в Кърджали ще прекрачат прага на бъдещето си и ще научат как функционират нашите свят и общество; и за тях първият учебен ден е ново начало, радостно очакване, трепет, нетърпение и надежда. По-големите ученици пък тепърва ще затвърждават знанията си и ще изберат свой професионален път напред.

Това каза в приветствието си към учениците, учителите и родителите, присъстващи на откриването на новата учебна година в най-голямото училище в Южна България – СУ “Петко Рачов Славейков“, кметът на Кърджали доц. д-р инж. Хасан Азис.

За всички нас, родителите, 15 септември е мил и съкровен спомен за първите плахи стъпки в училищния двор, за първия учител, за първите приятелства. В Храма на знанието животът е изпълнен с динамични делници и красиви празници, с интелектуална и творческа работа, с придобиване на хиляди нови знания, с нови професионални умения. С много обич поздравявам и нашите прекрасни учители! Днес започва учебна година с нови предизвикателства, но и с и увереност, че заедно ще се справим с всичко очаквано и неочаквано., каза още кметът на Кърджали.

„Каквото и да се случва и както и да се променя светът, Вие винаги ще срещате подкрепа в мое лице, а училището ще остане територия на духовност, на творчество и светлина: от всички нас зависи да го запазим и като пристан на сигурност и спокойствие.“, подчерта доц. Азис.

Той посочи, че времето, в което живеем, повече от всеки друг път изисква да сме единни, отговорни и дисциплинирани, да проявяваме съпричастност, толерантност и човещина.
„Благодаря Ви за Вашата отдаденост, професионализъм и вдъхновение!

Честит празник и на всички родители! С вас заедно ще подкрепяме децата и ще отговаряме за тяхното добро образование, ще ги насърчаваме по пътя на знанието, ще ги подкрепяме в развитието им, ще поощряваме всяка тяхна крачка към бъдещето.

Бъдете здрави и успешни!, пожела на присъстващите кметът на община Кърджали.